Voor- en nadelen van verlichting met sensoren
Op het gebied van verlichting installeren is vandaag de dag steeds meer mogelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld lampen die werken met een sensor. Buitenshuis werden dit soort lampen al geregeld gebruikt, maar binnen nog niet bijzonder veel. We zien vandaag de dag echter dat steeds meer mensen ook in huis voor verlichting met sensoren kiezen. Bent u ook op zoek naar nieuwe lampen voor in huis? Dan overweegt u mogelijk ook wel voor verlichting met een sensor te kiezen. Twijfelt u nog? Wij zetten in onderstaand tekst de voor- en nadelen van verlichting met sensoren op een rijtje. Zodoende kunt u straks een weloverwogen keuze maken.
De voordelen van verlichting met sensoren
Het grote voordeel van een lamp met sensor is dat deze gaat branden zodra er beweging gedetecteerd wordt. U hoeft de lamp dus niet langer in te schakelen met een schakelaar. Bovendien brandt zo’n lamp nooit onnodig. Is er namelijk geen beweging in een ruimte? Dan schakelt de lamp vanzelf uit. Met een lamp met sensor kunt u dus behoorlijk wat energie besparen. Lampen branden immers niet langer onnodig. Ook buiten is een lamp met sensor zeer handig, zeker naast een toegangsdeur. Wanneer u in het donker thuiskomt, springt de lamp namelijk direct aan. Hierdoor kunt u zien wat u doet. Tot slot kunt u inbrekers afschrikken met een búitenlamp met sensor.
Nadelen van een lamp met sensor
Een lamp met sensor heeft niet alleen maar voordelen. Zo kunt u het mogelijk als vervelend ervaren wanneer een lamp constant vanzelf uitgaat. U moet dan eerst weer bewegen om het licht weer in te schakelen. Dit maakt dat zo’n lamp bijvoorbeeld niet ideaal is voor in de woon- of slaapkamer. Ten tweede moet een lamp met sensor altijd juist geïnstalleerd worden. In het geval van een verkeerd geïnstalleerde sensor werkt de lamp namelijk ook niet. Wilt u verlichting met sensoren? Dan doet u er goed aan deze te laten installeren door een professionele elektricien.