Kortsluiting in Almere

Wat moet u doen bij kortsluiting in Almere?

Kortsluiting zorgt er in veel gevallen voor dat u in één of meerdere ruimtes van uw woning geen beschikking meer heeft over elektriciteit. Bijzonder vervelend natuurlijk, want hierdoor kunt u uw elektrische apparaten niet meer gebruiken. Om de stroom weer te laten werken, moet de kortsluiting verholpen worden. Bent u woonachting in Almere? Dan kunt u voor het verhelpen van kortsluiting een elektricien inschakelen. In veel gevallen is het echter ook mogelijk om kortsluiting in Almere zelf te verhelpen. Maar hoe doet u dat precies?

Probleem achterhalen

Voordat u aan allerlei elektriciteitskabels gaat trekken, is het verstandig eerst te kijken waar het probleem zit. Dit doet u door een blik te werpen in de meterkast. Bij kortsluiting is er vaak een schakelaar van een groep omgeslagen. Op deze manier kunt u dus zien achter welke groep het probleem zit.

Kortsluiting in Almere verhelpen

Om de kortsluiting in Almere ook daadwerkelijk te kunnen verhelpen, moet u eerst de stekkers van alle apparaten achter de betreffende groep uit het stopcontact halen. Loop vervolgens naar de meterkast en zet de schakelaar weer om. Blijft de stroom er nu wel gewoon op staan? Dan wordt de kortsluiting inderdaad veroorzaakt door één van de apparaten. Om te achterhalen welk apparaat voor problemen zorgt, plugt u de stekkers één voor één weer in. Valt de stroom er bij een bepaald apparaat af? Dan zorgt dit apparaat voor de kortsluiting in uw woning in Almere.

Sluiting in de meterkast

Indien er geen apparaat is dat de kortsluiting veroorzaakt, is er mogelijk sprake van kortsluiting in de elektrische installatie zelf. Wanneer dit inderdaad het geval is, doet u er goed aan een elektricien in te schakelen. Hij kan de kortsluiting in Almere snel verhelpen, zodat u binnen de kortste keren weer gewoon over elektriciteit kunt beschikken. Ga vooral niet zelf aan uw elektrische installatie prutsen, want in veel gevallen gaat het u niet lukken het probleem te verhelpen. Bovendien loopt u zo zelf kans een elektrische schok te krijgen en dat is niet het geval wanneer u een elektricien inschakelt.

kortsluiting Almere

Maak nu een afspraak

036-2030009
De juiste vakkennis

Kwaliteit en servicegericht

Allround elektrawerk

De juiste vakkennis