Krachtstroom aanleggen

Krachtstroom aanleggen in Almere

Voor de meeste elektrische apparatuur die u in uw woning wilt gebruiken, heeft u voldoende aan de stroom die u via stopcontacten kunt gebruiken. Er zijn echter ook elektrische apparaten die meer stroom nodig hebben, althans stroom met een hoger voltage. In dit geval spreken we van krachtstroom. Krachtstroom is niet zomaar te gebruiken voor huishoudens. Voor het gebruik van krachtstroom in huis heeft u namelijk een speciale aansluiting nodig. Wilt u krachtstroom aanleggen in Almere? In dat geval helpen onze elektriciens u graag verder! Wij beschikken over voldoende ervaring om de krachtstroom op een vakkundige en professionele wijze voor u aan te leggen. Zo kunt u al snel grootstroomverbruikers in uw woning gebruiken.

Zelf krachtstroom aanleggen is niet eenvoudig en wordt ten zeerste afgeraden. Dit geldt in het bijzonder wanneer er in de meterkast nog geen aansluiting voor krachtstroom zit. Het risico van zelf krachtstroom aanleggen is veel te groot om geen elektricien in te schakelen.

Wanneer moet ik krachtstroom aanleggen?

Krachtstroom aanleggen in Almere wordt door onze elektriciens aangeraden als u grootstroomverbruikers in huis wilt gaan gebruiken. Een voorbeeld van zo’n grootstroomverbruiker is een elektrisch kooktoestel. Zeker in grote appartementencomplexen werkt men steeds vaker met elektrische kooktoestellen, in plaats van de traditionele gasfornuizen. Het fijne aan een elektrisch kooktoestel is dat de kans op een gasexplosie of een verstikking als gevolg van een gaslekkage niet langer bestaat. Ook bij het gebruik van een jacuzzi of een sauna in de tuin, zal krachtstroom aanleggen in veel gevallen noodzakelijk zijn.

Wanneer u in dit geval geen krachtstroom zou gebruiken, zouden de groepen in de meterkast al snel overbelast raken. Daarbij zijn veel van deze grootstroomverbruikers niet te gebruiken in combinatie met een normaal stopcontact. U ziet dit aan het feit dat ze hier bijvoorbeeld niet de juiste stekker voor hebben.

Krachtstroom in mijn woning aanleggen

Krachtstroom aanleggen in Almere

Om krachtstroom in huis te kunnen gebruiken, zal er eerst een aansluiting in de meterkast moeten worden aangelegd. Dit kan alleen wanneer u hier toestemming voor heeft van uw netbeheerder. Het is dus niet zonder meer mogelijk om krachtstroom aan te leggen. Nadat de aansluiting voor krachtstroom aan de meterkast is toegevoegd, kunt u aansluitpunten voor de krachtstroom in huis plaatsen. Denk aan een speciaal soort stopcontact waar u de stekker van uw kooktoestel in kunt stoppen. Onze elektriciens voorzien u graag van advies als u twijfelt over de noodzaak van krachtstroom aanleggen in uw woning. Zo voorkomt u dat uw meterkast overbelast raakt!

Krachtstroom aanleggen in Almere

Maak nu een afspraak

036-7820523
De juiste vakkennis

Kwaliteit en servicegericht

Allround elektrawerk

Snel bereikbaar