FAQ

Wat moet ik doen bij een stroomstoring?

Een stroomstoring kan ontstaan door doorgeslagen stoppen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren maar de meest voorkomende oorzaak is overbelasting. Als er teveel apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten kan dit zorgen voor overbelasting. De stop zal eruit springen waardoor uw stroom uitvalt. Het kan ook zijn dat een defect apparaat zorgt voor doorgelagen stoppen. Kijk dan naar het laatste apparaat dat u op deze groep aansloot voordat het gebeurde. Het is verstandig om niet zomaar de stop te vervangen of in te schakelen maar eerst de oorzaak te achterhalen. Als u dit wel zomaar doet kan er brand ontstaan. Als het lastig is de oorzaak te halen schakel dan ons, uw Elektricien in Almere, in.

Hoe kan ik kortsluiting in mijn huis voorkomen?

U kunt het voorkomen door er zeker van te zijn dat uw apparaten niet verouderd of defect zijn. Ook kunt u het aantal aangesloten apparaten op een groep minimaliseren zodat overbelasting wordt tegengegaan.

Hoe moet ik mijn stopcontacten vervangen?

Veiligheid is uw prioriteit bij het werken met elektriciteit. Schakel daarom de stroomaansluiting te allen tijde uit voor u de stopcontacten wilt vervangen. In principe volstaat het om de groep uit te schakelen maar het is het veiligst om de hoofdschakelaar of aardlekschakelaar uit te schakelen. Daarnaast is het gereedschap dat u gebruikt belangrijk. Kies hierbij voor een geïsoleerd of dubbel geïsoleerd handvat. Bij schoeisel moet u een paar kiezen met rubberen zolen. Test of de elektriciteit echt is afgesloten met een spanningzoeker, als u deze niet heeft voldoet een bureaulamp ook als test.

Dan het stappenplan:

  1. Schroef de beschermkap die over de contactdoos zit los waardoor u onderliggende draden ziet. Draai deze uit het verbindingsstuk.
  2. Verschillende draden moeten worden aangesloten, wanneer de uiteinden niet stevig meer zijn moet u een stukje strippen zodat ze goed aangesloten kunnen worden op de nieuwe wandcontactdoos.
  3. Let bij het aansluiten op aanwezige verbindingen. De aanvoerdraad (bruin of groen) moet op het p-contact aangesloten worden. Bij een wandcontactdoos met randaarde moet de aarddraad (geel, grijs of groen) bevestigd worden aan de aardklemmen.
  4. Na de bevestiging zet u de elektriciteit weer aan om te controleren of het stopcontact werkt. Als u twijfelt of het toch liever door een professional laat doen neemt u contact op met ons, uw Elektricien in Almere.

Ik ruik een brandlucht in de meterkast, wat nu?

Maar liefst 29% van woningbranden ontstaan in de meterkast. Sluit daarom om oververhitting van de meterkast tegen te gaan direct de hoofdschakelaar uit. U kunt ons bellen voor advies en wij bepalen aan uw uitleg of het nodig is om langs te komen. Controleer uw meterkast regelmatig op warmteontwikkeling.

Hoe weet ik of een elektricien betrouwbaar is?

Het is belangrijk om voor een betrouwbare elektricien te gaan omdat het gaat om uw huis waar u zich het liefst veilig en fijn voelt. Het aantal ervaringsjaren duidt op vakmanschap en ruime kennis waardoor u er vanuit kunt gaan dat het beste werk wordt geleverd. Bel daarom, dag en nacht, met ons, uw Elektricien in Almere.

Elektricien Almere

Maak nu een afspraak

036-7820523
De juiste vakkennis

Kwaliteit en servicegericht

Allround elektrawerk

Snel Bereikbaar