Groepenkast uitbreiden

Groepen uit laten breiden door elektricien

We gebruiken tegenwoordig steeds meer elektrische apparaten. Daarbij komt dat er een aantal apparaten zijn die gewoon veel meer stroom verbruiken dan anderen. Sommige groepenkasten zijn niet berekend op een dergelijke stroomvraag. Indien er teveel van een groep gevraagd wordt, slaat de schakelaar om en valt de stroom uit. U kunt in dat geval de schakelaar weer omzetten, maar deze slaat gewoon weer om wanneer u de apparaten gebruikt. Wanneer dit niet gebeurt kunnen elektriciteitsdraden namelijk te warm worden en zelfs een woningbrand tot gevolg hebben. De stoppen moeten daarom zeker in de meterkast blijven zitten. Komt het er dan op neer dat u niet alle elektrische apparaten gelijktijdig kunt gebruiken? Nee, u kunt uw groepenkast uitbreiden. Zo weet u zeker dat uw stroom niet snel uitvalt!

Wanneer groepenkast uitbreiden

Een groepenkast moet uitgebreid worden wanneer deze de stroomvraag van de apparaten niet aankan. De vraag is alleen: wanneer is dit het geval? Veel mensen hebben hier geen flauw idee van. Valt de stroom in uw woning constant uit? Dan kan het uitbreiden van uw groepen in Almere een verstandige keuze zijn. Twijfelt u nog? Laat onze elektricien dan eens bij u langskomen. De kans is groot dat u uw groepen in Almere moet uitbreiden, maar mogelijk is er ook een ander probleem. Onze elektricien kan u op deze manier adviseren wat verstandig is.

Groepenkast in Almere zelf uitbreiden?

Heeft u nog nooit eerder werkzaamheden verricht aan uw groepenkast? Dan is het niet verstandig uw groepen in Almere zelf uit te breiden. De kans is dan namelijk groot dat de nieuwe groepen op verkeerde wijze geïnstalleerd worden. Dit resulteert er vervolgens in dat deze straks niet werken. In dat geval bent u er dus alsnog niets mee opgeschoten. Het is bovendien van belang dat u bij het uitbreiden van groepen in Almere rekening houdt met de voorschreven regels. Zo moet u mogelijk ook een extra aardlekschakelaar plaatsen wanneer u groepen in Almere uit gaat breiden. Er mogen namelijk maximaal vier groepen achter één schakelaar zitten.

Elektricien groepenkast uit laten breiden

Zoals u al kon lezen is het uitbreiden van groepen in Almere een bijzonder lastige klus. Het is dan ook geen schande wanneer u hiervoor een elektricien inschakelt. Sterker nog: het is juist een groot voordeel wanneer u uw groepen uit laat breiden door een elektricien. Waarom? Omdat een elektricien precies weet wat er komt kijken bij het uitbreiden van groepen in Almere. Op deze manier bent u dus verzekerd van een juiste aansluiting. Daardoor wordt de kans op gevaarlijke situaties, zoals een brand als gevolg van kortsluiting, tot een minimum beperkt.

Groepenkast uitbreiden elektricien Almere

Maak nu een afspraak

036-7820523
De juiste vakkennis

Kwaliteit en servicegericht

Allround elektrawerk

Snel bereikbaar