Een blikseminslag in huis gehad? Schakel de elektricien in!

blikseminslag

Een blikseminslag in huis gehad? Schakel de elektricien in!

 

In veel gevallen zal een blikseminslag in huis gepaard gaan met schade aan de elektra in uw woning. Dit merkt u onder meer aan het feit dat u na een blikseminslag vaak te maken krijgt met een stroomstoring. De stroomstoring wordt veroorzaakt doordat de stoppen in de meterkast eruit springen, als gevolg van de blikseminslag. Bij een blikseminslag komt er een dermate grote hoeveelheid energie vrij, dat de elektrische apparaten en uw meterkast dit niet kunnen verwerken. Dit is ook de reden dat veel elektrische apparaten niet meer werken na een blikseminslag in uw woning. De elektriciens van ons elektricienbedrijf kunnen u helpen bij het vinden van schade aan elektriciteitskabels en deze direct voor u verhelpen.

Een stroomstoring na een blikseminslag

De stroomstoring die na een blikseminslag ontstaat hoeft niet per definitie door een bron in uw woning veroorzaakt te zijn. Zo kan ook een blikseminslag in een elektriciteitshuisje in de buurt van uw woning de reden van de stroomstoring zijn. Vraag uw buren eens of zij ook kampen met een stroomstoring om te kunnen achterhalen waar de bron van de stroomstoring zit. Mochten andere mensen in uw straat wel stroom hebben, dan is er waarschijnlijk sprake van een kortsluiting in uw woning. De elektriciens van ons elektricienbedrijf komen graag bij u langs om de kortsluiting voor u te verhelpen.

Voorkom schade

Om de kans op schade bij een blikseminslag zo klein mogelijk te maken is het sterk aan te raden om de elektrische apparaten in huis altijd uit het stopcontact te halen bij een hevige onweersbui. Het is niet voldoende om alleen de elektrische apparatuur uit te schakelen, omdat er in dat geval alsnog stroom door de apparatuur zal lopen. Ook het telefoneren met een vaste lijn tijdens een onweersbui kan gevaarlijk zijn. De vaste lijn is immers ook verbonden met de netstroom in uw woning. Beter is het om met een mobiele telefoon te bellen!