Buitenverlichting aanleggen

buitenverlichting

Buitenverlichting aanleggen

Buitenverlichting is er in veel verschillende soorten en maten. Zo kunt u er voor kiezen om elektrische verlichting aan te brengen in uw tuin, maar het is ook mogelijk om de boel te verlichten door middel van lampen op bijvoorbeeld zonne-energie, dit is ook nog eens duurzaam. Bij het aanbrengen van elektrische verlichting is het verstandig om altijd de nodige voorbereidingen te treffen.

Ontwerp maken voor buitenverlichting lamps-798976_960_720

Als u een idee heeft waar u de tuinverlichting wilt plaatsen, is het verstandig om een tekening te maken. Op deze tekening tekent u de lampen en de bijbehorende kabels die u onder de grond aan gaat leggen. Het is aan te raden om de grondkabels op een diepte van 60 cm in te graven. Bij het maken van de tekening moet u altijd rekening houden met het feit dat de stroom van binnen moet komen. Begin dan ook nooit lukraak met het tekenen van allerlei opstellingen, maar ga goed doordacht te werk. Mocht achteraf blijken dat u het toch verkeerd heeft aangepakt, dan is al het werk dus voor niets geweest.

Elektriciën inschakelen

Bent u al de fout ingegaan bij het aanleggen van uw buitenverlichting? Dan is het misschien handig om een elektriciën in te schakelen. Deze vakman weet precies hoe hij uw buitenverlichting aan moet leggen en neemt u daarnaast al het werk uit handen. Het kost wat, maar dan heeft u ook wat!