Stroom uitgevallen

stroom uitgevallen

Stroom uitgevallen

Wanneer de stroom is uitgevallen, kan dit veroorzaakt zijn door doorgeslagen stoppen. Dit kan op een aantal manieren zijn ontstaan. De meest voorkomende oorzaak is overbelasting. Wanneer teveel apparaten gelijktijdig op dezelfde groep ingeschakeld worden, kan dit ervoor zorgen dat de desbetreffende groep overbelast raakt. De stop zal er dan uit springen, met stroomuitval tot gevolg. En doorslaande stop kan echter ook het gevolg zijn van een defect apparaat. Meestal is dit het laatste apparaat wat werd aangesloten voordat de stop sprong.

Zoek het probleem

Het is van groot belang dat u niet zomaar de stop vervangt of deze weer inschakelt. In dat geval wordt namelijk de beschermende functie van een stop teniet gedaan. En stop beschermt namelijk tegen overbelasting, en daarmee oververhitting. Wanneer deze beschermende functie teniet wordt gedaan, kan brand ontstaan. Uiteraard wilt u dat liever voorkomen. Het is daarom altijd van groot belang het probleem te zoeken.

Kunt u het probleem niet vinden?

Soms is het lastig om de oorzaak van de stroomuitval te achterhalen. Je kunt In dat geval het beste een elektricien raadplegen. Deze heeft vaak al heel wat ervaring met betrekking tot uitgevallen stroom. Hij of zij weet dan vaak ook al snel wat precies het probleem is. Ook wanneer de stroom er regelmatig afgaat, is het aan te raden om een elektricien in te schakelen. Vaak is dit namelijk een symptoom dat er echt iets ernstigs aan de hand is. De stroom hoort er namelijk niet zomaar af te gaan.