Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

voordelen van LED verlichting

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

Vrijwel alle lampen die vandaag de dag geproduceerd worden, worden voorzien van LED verlichting. De kans is echter aanwezig dat u nog oude lampen in uw woning hebt waar geen LED lampen in zitten. U heeft waarschijnlijk al regelmatig gehoord dat het beter is om oude lampen te vervangen door LED verlichting. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om hun lampen te vervangen door LED verlichting. Maar waarom? In onderstaande tekst leest u wat de voordelen zijn van LED verlichting.

Energiezuiniger

De voornaamste reden waarom mensen hun oude gloeilampen vervangen voor LED lampen is dat het gewoonweg energiezuiniger is. LED lampen verbruiken namelijk aanzienlijk minder stroom dan gloei- of hallogeenlampen. Wanneer een lamp zuiniger is, wordt er dus minder energie verbruikt. Dit ziet u vervolgens aan het einde van de maand weer terug op uw energierekening, want deze valt een stuk lager uit. Het vervangen van LED lampen kost weliswaar geld, maar op den duur verdient u dit geld zeker weten weer terug.

Minder snel vervangen

Een ander voordeel van LED verlichting is dat ze een langere levensduur hebben dan de oudere lampen. Hierdoor hoeft u uw lampen dus minder vaak te vervangen. De meeste LED lampen kunnen ongeveer 30.000 uur branden. Dit is minimaal vijf keer langer dan een spaarlamp en zelfs minimaal dertig keer langer dan een hallogeenlamp. Grote kans dus dat u de komende vijf jaar geen lampen meer hoeft te vervangen wanneer u overstapt naar LED lampen.

Veel mogelijkheden

Door gloei- en hallogeenlampen te vervangen door LED verlichting, krijgt u meer mogelijkheden. Zo zijn er vandaag de dag bijvoorbeeld lampen op de markt die u eenvoudig van kleur kunt veranderen met behulp van een afstandsbediening. Daarnaast zijn er ook speciale LED strips op de markt. Ook deze kunt u van kleur laten veranderden. Deze strips kunnen een fraaie toevoeging zijn aan uw woning.

Weet u na het lezen van deze blog nog steeds niet welke verlichting het meest geschikt is voor uw woning? Schakel dan onze elektricien in voor vrijblijvend advies.