Voordelen van een dimmer in de woonkamer

dimmer

Voordelen van een dimmer in de woonkamer

De woonkamer moet een ruimte zijn, waar u zich heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag op uw werk. Tegelijkertijd wilt u zich goed kunnen concentreren, wanneer u in de woonkamer aan het werk bent! De combinatie van beide wensen is soms behoorlijk lastig te verwezenlijken. Om geconcentreerd in de woonkamer te kunnen werken heeft u bijvoorbeeld voldoende licht nodig. Tegelijkertijd wilt u in de avonduren profiteren van een beperktere hoeveelheid licht. Dit geeft immers een huiselijke, romantische sfeer in de woonkamer! In dit artikel vertellen we u meer over een dimmer, die u hierbij kan helpen.

Romantische sfeer creëren met een dimmer

Een dimmer is vaak een ronde draaiknop, waarmee de intensiteit van het licht heel nauwkeurig kan worden ingesteld. Op deze manier hoeft u de verlichting niet voluit in te schakelen dit is dan ook duurzamer, maar is het ook nooit te donker in huis! Zo kunt u een romantisch, knus sfeer creëren in de avond en profiteert u overdag van helder licht.

Het fijne aan dimmers is dat u deze op de plek van een oude schakelaar kunt plaatsen. U verwijdert de schakelaar en sluit de dimmer op de bestaande elektriciteitskabels in de muur aan. Vervolgens kunt u de dimmer direct gebruiken! U hoeft zodoende niets aan uw lampen aan te passen.

Advies over dimmers en ledverlichting

Niet alleen een dimmer kan een romantische sfeer in huis verzorgen. Ook met ledverlichting kan de sfeer verbeterd worden! Daarbij is ledverlichting doorgaans veel milieuvriendelijker, dan de traditionele vormen van verlichting. Het is raadzaam om vooraf uit te zoeken welke manier van ruimtes verlichten het beste bij uw woning past. Onze elektriciens kunnen u hier meer over vertellen! Ook kunnen we u helpen bij het leggen of verleggen van elektrakabels, als u een nieuwe lamp wilt laten monteren in huis.